Cap de setmana al Delta de l’Ebre.

posted in: SORTIDES CAP SETMANA | 0

Escapada per descobrir el Delta de l’ Ebre

Passem un cap de setmana al Delta de l’ Ebre i descobrim alguns dels llocs més emblemàtics de la zona.

Ens vam allotjar en un bungalow al càmping Eucaliptus que està a la mateixa platja d’ Eucaliptus.

http://www.campingeucaliptus.com

Com arribar-hi

delta

 

 

 

 

 

 

 

 

Detalls tècnics:

delta_1

 

El Delta de l’ Ebre és el medi aquàtic més gran de Catalunya. Abarca una superfície de 320km2 i en ell hi podem trobar una gran diversitat d’ habitats i espècies;  aquestes espècies han de conviure amb la població. Hi trobem paisatges de riu, mar, llacunes, badies, dunes, arrossars… i també les seves pròpies tradicions i cultura.

Per preservar aquests ecosistemes l’ any 1.983 es va crear el Parc Natural del Delta de l’ Ebre, de 7.802ha. En ell s’ han comptabilitzat unes 100 espècies de peixos, 337 d’ aus i 764 de flora. Essent a més una zona important de reproducció d’ ocells marins del mediterrani.

 

 

El trajecte

Desde Barcelona són unes dues hores en cotxe. Vem arribar el divendres a la tarda, encara era de dia, així que vam anar a fer una petita ruta en bicicleta.

Primer dia, divendres

Arribem al càmping, fem l’ entrada i deixem les maletes al bungalow. Descarreguem les bicicletes i farem una petita ruta des de la platja d’ Eucaliptus fins la llacuna de la Tancada.

Aquest càmping està envoltat de llacunes i camps d’ arròs. Un càmping familiar i prou net i al restaurant també es menja bé.

delta_2Aquest és el camí que vam fer:

Vam anar del campin fins a la llacuna de la Tancada, va ser un passeig en bicicleta familiar molt agradable.

 

 

 

La llacuna de la Tancada

És la segona llacuna més gran del Delta de l’ Ebre, situada a prop del mar i envoltada de camps d’ arròs amb una extensió d’ unes 250ha. En ella i podem observar entre d’ altres espècies, gavines, flamencs i ànecs del coll verd.

 

delta_7delta_5delta_4

 

 

 

 

 

delta_3

 

Al vesprdelta_6e després de sopar vam anar a contemplar els estels. Vam fer servir l’ alicació Sky Map

Si enfoques amb el mòbil al cel amb aquesta aplicació, t’ indica les constel·lacions, els planetes, estels…

 

 

 

 

Segon dia, Dissabte

delta_9A mig matí anirem cap a Sant Carles de la Ràpita per dinar al Xiringuito, un restaurant que està al mig del mar i es ideal per menjar típic de la zona i gaudir de la natura, banyar-se i anar caminant fins a petites illetes. En moltes de les zones l’ aigua cobreix molt poc.

 

 

 

 

 

Per arribar- delta_8hi s’ ha d’ agafar una golondrina del mateix xiringuito des de Sant Carles de la Ràpita. El trajecte dura uns 20 minuts.

Es necessari reservar taula, ja que sol estar molt ple.

Aquí us deixo el link: http://www.bahiamargrup.com/

Es recomanable portar, a més dels estris de platja sabates de riu, ja que part de les zones per on podeu anar caminant estan plenes d’ algues.

 

 

delta_10 delta_11

 

 

 

 

 

 

 

 

Vam tornar amb la golondrina de les 16h30, ja que a la tarda volem fer la ruta de la platja de la Marquesa fins al Far de la punta de Fangar.


Platja de la Marquesa fins al Far del Fangar:

Distància: 8km (anada i tornada)

Durada: 2hores

No està permès circular amb cap vehicle.

delta_14

delta_15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta caminada ens va agradar molt, és planera i agradable. Nosaltres la vam fer durant la tarda, quan la calor no era tan forta, però abans que es fes fosc per la tornada. En el paisatge no hi ha edificis ni pràcticament vegetació i es gaudeix del contrast d’ aquest petit desert amb el mar.

delta_13delta_19

El Far del Fangar serveix per alertar als vaixells de la Punta de Fangar. Té una alçada de 20m i una amplada de 3m.

És un dels símbols del paisatge del Delta.

Per arribar-hi anirem amb cotxe fins a la platja de la Marquesa. La ruta la podem començar vorejant un restaurant que hi ha davant de la platja.

 

 

 

 

 

 

delta_20 delta_16

delta_17

delta_18

Anirem caminant per la platja els 4km fins arribar al far, a la dreta ens queda el mar i a l’ esquerra començarà la zona desèrtica de dunes. Quan fa calor també es poden apreciar els miratges.

És l’ únic desert de Catalunya i una zona de nidificació d’aus i s’ ha de tenir cura de les indicacions del Parc Natural.

En aquesta zona desèrtica el grup U2 va gravar el videoclip de “Vertigo”, el primer single de “How to dismantle an atomic bomb”.

 

 

 

Va ser un dia intens, vam anar a sopar al restaurant del càmping i cap a dormir.

Tercer dia, diumenge 

Avui ja delta_21deixem el càmping. Abans de tornar a casa encara aprofitarem per fer una excursió en vaixell fins a la desembocadura del Ebre.

 

 

 

 

 

Aquí teniu el link de varies de les empreses que fan el trajecte per consultar els horaris i preus, ja que algunes hores no asseguren la sortida si no hi ha un mínim de persones:

http://www.garriga.net/

http://creuersdeltaebre.com/

http://crucerosdeltadelebro.es/

Vam agafar un vaixell que sortia a les 12h30.

El trajecte va durar uns 45 minuts i es navega per l’ Ebre, passant per la desembocadura i endinsant-se na mica en el mar. Es poden contemplar diferents tipus d’ aus (bernats pescaires, martinets blancs, flamencs, gavines i molts més) i també l’ Illa de Buda, la de Sant Antoni i el Garxal. Durant el trajecte hi ha un guia que explica els detalls i característiques més importants.

delta_23 delta_22 delta_24 delta_25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vam dinar al restaurant Casa Nuri, a on també es mengen plats típics de la cuina del Delta: http://restaurantnuri.com/

I després ja vam tornar cap a casa.

 

Leave a Reply