Gorg de Santa Margarida – Gorg de la Plana – Gorg de la Pedrera d’ en Biel

posted in: RIUS | 0

GORG DE SANTA MARGARIDA – GORG DE LA PLANA – GORG DE LA PEDREDA D’ EN BIEL 

Avui hem fet un recorregut per tres gorgues de la Garrotxa. Hem descobert que encara n’ hi ha més, per tant segur que hi tornem.

Primer hem fet el Gorg de Santa Margarida, després hem anat a dinar a un càmping i a la tarda ens hem banyat a les gorgues de la Plana i a la de la Pedreda d’ en Biel.

Nosaltres hi vam anar amb cotxe fins pràcticament l’ entrada dels gorgs, però també s’ hi pot anar a peu ò en bicicleta, ja que estan al costat de la via verda.

Com arribar-hi

Des de Barcelona:

C17 i a la sortida 69 ens desviem cap a la C37. Llavors agafem la sortida cap a la C63 en direcció Planes d’ Hostoles. Tot sortint del poble, davant del km 53 hi ha la fàbrica d’ embotits Monter. La gorga està a 5 min. A peu passant per darrera aquesta fàbrica.

Gorgues GarrotxaGorgues Garrotxa_01Gorgues Garrotxa_06Just abans i després d’ aquesta fàbrica, hi ha unes petites esplanades a on es poden deixar els cotxes.

Agafarem el camí de sorra que voreja la fàbrica i el seguirem fins la gorga, uns 200m.

 

 

Detalls tècnics

El riu Brugent és un afluent del riu Ter. Neix a la serra del Corb a Sant Feliu de Pallarols i recorre 22km a través de les comarques de la Selva i la Garrotxa, per desembocar al Ter en el terme municipal d’ Amer. En el seu recorregut podem trobar varies gorgues, entre elles aquestes que us indico.

Itinerari

Gorg de Santa Margarida

Gorgues Garrotxa_03Gorgues Garrotxa_07Gorgues Garrotxa_02

 

 

 

 

 

 

Increïble gorga amb un gran saltant d’ aigua. Es pot anar vorejant la gorga fins el saltant. L’ aigua és neta i la zona està envoltada de vegetació frondosa. També hi ha grans roques i zones de terra.

En aquesta gorga es va gravar un dels capítols de la sèrie Polseres Vermelles de TV3.

 

Gorgues Garrotxa_04

 

Després de gaudir i banyar-nos en aquesta gorga, vam anar a dinar al càmping l’ Alguer. Aquest càmping està a uns 5 minuts en cotxe de la Gorga. S’ ha de tornar enredera per la C63 i girar al trencant de la GI-531.

 

 

 

 

 

 

Gorg de la Plana
Gorgues Garrotxa_10Gorgues Garrotxa_13

Gorgues Garrotxa_11

Gorgues Garrotxa_12

Per arribar a aquesta Gorga, tornarem a agafar la carretera C63, direcció Olot, i a la sortida del poble, just davant del cementiri, hi ha un trencant amb una petita zona per aparcar els cotxes. Deixarem el cotxe aquí i seguirem pel camí que hi ha darrera una balla de ferro. Aquesta Gorgues Garrotxa_20gorga està a 500m. Hi arribarem creuant un camí d’ horts.

 

 

 

Primer arribem a un saltant d’ aigua i uns metres més abaix ja tenim el gorg de la Plana. També envoltada de vegetació frondosa

Gorgues Garrotxa_14Gorgues Garrotxa_09Gorgues Garrotxa_15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gorg de la Pedrera d’ en Biel

També conegut com la Gorg d’ en Duran. Per arribar-hi creuarem el pontet de fusta, que hi ha a la mateix gorg de la Plana, seguirem el caminet del costat del riu i el trobarem a uns 100m.

Gorgues Garrotxa_18 Gorgues Garrotxa_17

 

Gorgues Garrotxa_16

 

 

 

 

 

 

 

 

És una gorg gran amb un salt d’ aigua molt alt i com a rerefons té un gran mur de pedra natural, tot ell està envoltat de frondosa vegetació.

Gorgues Garrotxa_19

 

Leave a Reply